Συντήρηση Κοσμημάτων

Κάθε κόσμημα για να παραμείνει λαμπερό και αναλλοίωτο στο χρόνο, χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, προσοχή και αγάπη από αυτόν που το φοράει. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες καθώς και συμβουλές/ οδηγίες που θα πρέπει να γνωρίζετε για να φροντίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αγαπημένα σας κοσμήματα και να μείνουν αναλλοίωτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Όλα τα μέταλλά που χρησιμοποιούμε στην  Antelope Handmade είναι φτιαγμένα από ατσάλι, κράμα ψευδαργύρου (Ζάμακ), ορείχαλκο ή κασσίτερο. Είναι υποαλλεργικά, χωρίς μόλυβδο και νικέλιο (lead free & nickel free). Το καρφί των σκουλαρικιών είναι από τιτάνιο (titanium pin). 

Για το χρυσό χρώμα στα μέταλλα ευθύνεται η επιχρύσωση (gold plated) με χρυσό 24Κ ενώ για το ασημένιο χρώμα η επαργύρωση (silver plated) με 925 ασήμι. Συνήθως για καλύτερη αντοχή η επαργύρωση γίνεται 2 φορές και τα επάργυρα κοσμήματα έχουν συμπεριφορά ασημένιων.

ΟΛΑ τα προϊόντα μας στην Antelope Handmade έχουν δοκιμαστεί σε διάφορες συνθήκες για την ανθεκτικότητα τους, ώστε να μην φθείρονται γρήγορα. Παρόλα αυτά, πρέπει να εφιστούμε την προσοχή των πελατών μας για τα παρακάτω:

 1. Αφαιρέστε τα κοσμήματα κατά τη διάρκεια εργασιών
  Είναι καλό να αποφεύγετε να φοράτε κοσμήματα κατά τη διάρκεια χειρωνακτικών εργασιών . Ορισμένες εργασίες όπως, ο καθαρισμός του σπιτιού, οι δουλειές στην κουζίνα, η κηπουρική κα θα μπορούσαν να τραυματίσουν τα κοσμήματά σας, ενώ η επαφή τους με χημικά ή άλλα υγρά καθαρισμού θα τους προκαλούσαν φθορά.
 2. Φορέστε τα κοσμήματα σας μετά το μακιγιάζ
  Καλλυντικά, αρώματα, λακ και λοσιόν περιέχουν συχνά χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν τα κοσμήματα. Καλό είναι να τα φοράτε μετά την εφαρμογή αυτών των προϊόντων προκειμένου να περιοριστεί η έκθεσή τους σε αυτά. 
 3. Μη φοράτε κοσμήματα σε πισίνες και σε spa
  Είναι καλό να αφαιρείτε τα κοσμήματα σας πριν από την είσοδό σας σε πισίνα με χλωριωμένο νερό ή spa, γιατί ενδέχεται να αντιδράσει με το μέταλλο του κοσμήματος και να προκληθεί αποχρωματισμός ή και τραυματισμός του.
 4. Μη φοράτε κοσμήματα όταν αθλείστε
  Για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια των κοσμημάτων σας, είναι προτιμότερο να τα αφαιρείτε πριν το γυμναστήριο ή κάποιο άλλο άθλημα, γιατί μπορεί να τραυματιστούν. Επίσης, ο ιδρώτας έχει ποικίλες οξύτητες: ένας όξινος ιδρώτας μπορεί να φθείρει ένα κόσμημα.
 5. Δεν πρέπει να βάζουμε κρέμες χεριών, δεν σαπουνίζουμε τα χέρια μας και δεν χρησιμοποιούμε αντισηπτικό ενώ φοράμε δαχτυλίδια
  Οι κρέμες χεριών και το σαπούνι μερικές φορές εισχωρούν στις πέτρες και τις θαμπώνουν. Η βλάβη θα είναι μόνιμη. Καλό θα ήταν να βγάζετε τα δαχτυλίδια σας ακόμα και όταν καθαρίζετε τα χέρια σας με ένα αντισηπτικό υγρό χεριών, γιατί μπορεί να αποχρωματίσει το κόσμημα .
 6. Σωστή αποθήκευση των κοσμημάτων σας
  Είναι ένας τρόπος για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ζημιά και ένας τρόπος για να τα κρατήσετε ασφαλή και καλά οργανωμένα. Επίσης, τα προστατεύετε από την οξείδωση λόγω του αέρα.
 7. Καλό είναι να αποχωριζόμαστε τα κοσμήματά μας στη θάλασσα και στο ντουζ. Το νερό, το αλάτι αλλά και τα αφρόλουτρα μπορεί να αλλοιώσουν την επιμετάλλωση, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγονται. 

Γενικά, αποφεύγουμε τα χημικά (πισίνα, κρέμες σώματος, αντισηπτικά  κι αρώματα) Τα κοσμήματά μπορούν να δείξουν σαν καινούρια – εφόσον δεν έχουν υποστεί φθορές- αν τα σκουπίσουμε με ένα στεγνό μαλακό πανί.